Rutina i sexe??? BUFFFFF

 

Diria que des del confinament que no he escrit quasi al blog, i és ben cert que no he tornat a escriure de sexualitat des d’aquella època ... diria que la última entrada que tinc sobre sexualitat és l’escrit del Sexe en confinament, però si xarfardegeu el blog hi trobareu un escrit de Sergio Beltran on reflexiona sobre la sexualitat masculina a partir d’un taller realitzat a GEA Psicologia.

Avui torno a escriure per parlar sobre un tema que passa en moltes relacions sexoafectetives de llarga durada, o sigui, les que ja porten uns anys junts/es, i que moltes parelles que atenc des de Gea Psicologia, expressen que els porta malestar: la RUTINA!

No em refereixo a la rutina del dia a dia que ens ofega i no ens deixa temps per trobar-nos des d’una comunició eròtica amb la o les persones amb qui ens relacionem a un nivell més íntim, sinó a com rutinitzem les nostres trobades, les nostres relacions eròtiques. I és que no hi ha pitjor enemiga per la nostra sexualitat que la rutina, la sexualitat vol creativitat!!

No m’atreveixo a dir que sigui inevitable, però és molt fàcil que amb el temps, portem les nostres relacions més intimes, a tenir una estructura que es va repetint més o menys, amb alguna variació, però acostumen a assemblar-se, així que quasi podem predir el que anirà passant quan ens trobem per compartir-nos des del plaer del cos. Seria algo així com... És divendres, sortim aviat de la feina, ens trobem a casa d’un dels dos ( si no viviu junts/es ) o a casa nostre si viviu junts/es, a una hora raonable. Sortirem a sopar a fora sols/es o amb algunes amistat, beurem una mica de vi, algun gin tònic i anirem cap a casa a una hora prudencial, que demà tenim una paella al migdia, i quan arribem a casa ja ens començarem a petonejar a l’ascensor, bé... potser ja durant el sopar ens hem anat seduint mútuament, i arribant a casa comença el nostre ritual, primer al sofà, ens despullem, però aiiii aquí fa fred i el sofà està un pèl atrotinat i si anem a l’habitació, i allà jo et llepo el coll, els pits, la bulba, ... jo et llepo el penis... fem un 69 que ens encanta ... al cap d’una estona va... tinguem coit!, i passem al coit (en una altre ocasió ja parlarem del coit i orgasmecentrament) , primer jo a sobre que així arribo a l’orgasme més ràpid, que la veritat ja tinc soneta... i després tu per darrere que segur que hi arribes....

Perdoneu que ho frivolitzi/banalitzi ... però moltes vegades és on acabem anant... també és el que expressen les persones a qui acompanyo a GEA Psicologia.

I així anem fent, sense donar-nos sorpreses, sense sortir-nos del guió, ja sé què t’agrada, saps què m’agrada i anem a “tiru segur”.

Sovint ens trobem als vespres quan ja estem cansades/ts i ens queda poca energia per entregar-nos, amb el que no ens podem entretenir, anar poc a poc, descobrir-nos… amb el que perdem l’oportunitat de dedicar temps a assaborir-nos amb més calma, descobrir què passa si anem més lents, si et faig un massatge a les natges, si et llepo els peus, si em mossegues el coll, si et faig un massatge amb els pits a la teva esquena....

A la consulta les parelles que atenem sovint descriuen aquesta situació:

“És que ja sé què passarà, ja sé el que em faràs…”

“A mi em fa cosa probar algo de nou, no em sento segur… no sé si t’agradarà…”

Ens pot venir molt bé ser persones sexualment creatives, atrevir-nos a sortir-nos del guió, però clar, per sortir-nos del guió hem de tenir molt clar quin és el nostre marc, els nostres límits. Així que ara ve un punt molt important!!! Cal que pugueu parlar dels límits que hi ha entre vosaltres i en les vostres relacions sexuals.

És a dir et proposo, us proposo, que pugueu parlar entre vosaltres de què si i què no pot passar entre nosaltres quan fem l’amor, tenim una trobada amb intimitat, compartim plaer…

Per exemple:

què NO … no vull que em toquis les plantes dels peus, em fa molta angúnia, no em pots tocar l’anus, no vull que em tocategis en públic….

i què SI… tinc moltes ganes de provar els sexe anal, vull que fem l’amor en un cotxe, m’agradaria que agaféssim rols durant les nostres relacions….

Quan tenim sexe, fem l’amor, ens trobem des d’allò corporal, però el que es va jugant és l’entrega a l’altre, obrir el cos, i obrir el cor a la persona amb qui em relaciono. I per obrir-me necessito confiança, seguretat.

Una proposta que faig amb parelles és la de regalar-vos mútuament una capsa on a dins hi hagin escrites aquelles experiències eròtiques que t’agradaria viure.

La proposta és la següent: 

  • Dedica’t una estona llaaaarga a escoltar com estàs vivint les relacions íntimes què estàs rebent, vivint .

  • Et deixo algunes preguntes que et poden ajudar: Què et satisfà, amb què no estàs satisfet/ta, què t’agrada, què fantasieges que t’agradaria, què t’agradaria que passés i què no passa, què t’agradaria viure amb la persona amb qui et relaciones, què t’agradaria que deixés de passar. Pensa amb coses concretes, com més concretes millor. Per exemple: que fem l’amor mirant-nos als ulls, que m’acariciïs la nuca, fer-nos massatges amb olis per a tot el cos, tenir relacions sense coit, que cuidem més l’espai on ens trobem ( decorem amb espelmes, aromes... ), tinguem sexe amb una altra parella, incorporem joguines, explorem/practiquem sexe anal.... 

  • Escriu en un paper cada una d’aquestes coses, per no oblidar-te’n!!! 

  • Trobeu una moment per compartir, aquest moment ha de poder ser llarg, sense pressa, trieu un lloc còmoda que faciliti un estar relaxats/des. L’objectiu és compartir allò que m’agradaria que aparegués entre nosaltres, allò que m’agradaria que desaparegués. Que en pugueu parlar tranquil·lament, explicant-vos, acordant, creant...

És important tenir present que no tot el que l’altre ens demana ho he de voler fer, i no tot el que demano em serà concedit, benvinguda frustració!!!!

Estigueu oberts/es al no, al no ara, necessito un temps, o no d’aquesta manera. I teniu el permís a dir que no, no així, o necessito escoltar si em ve de gust...

Doneu-vos la oportunitat a concretar, a crear junt/es aquesta llista de suggerències, a provar i que no vagi bé, i provar-ho d’una altre manera, a provar i que sigui un èxit i repetir fins que es rutinitzi i ho deixem de fer per un temps!!!!

M’adono que aquesta proposta té un doble treball, ampliar la vostra sexualitat i que us comuniqueu amb sinceritat i seguretat.

La comunicació és un aspecte molt important en les parelles i la salut d’aquestes, és per això que des de GEA Psicologia, estem preparant un taller per a parelles... en breu tindrem les dates!!!!

Us convidem a ser creatius/ves, a fer volar la imaginació, a provar… i ens agradarà molt saber si us ha servit la nostra proposta i si us ajuda a sortir una miqueta de la rutinització!

Ens encatarà saber si heu seguit la proposta, que ens compartiu com us ha anat i com us ha ajudat.

 
Marta Jaume