Supervisió de casos

Grups de supervisió per a psicòlegs i terapeutes junior amb Natàlia Gallart i Sergio Beltran.


Espai per a professionals que comencin o faci poc que estiguin treballant acompanyant a persones en relacions terapèutiques. Dirigit a persones que intervinguin des de la psicologia, educació social, pedagogia i psicopedagogia, integrativa corporal, etc.

Un espai en grup per a compartir casos i aprendre dels i les companyes, veure on t’estàs encallant, revisar tècniques terapèutiques i recursos útils.

No ens podem oblidar que en el desenvolupament de les nostres professions també hi intervé el factor humà. Som persones en relació que atenem a d’altres persones i per tant, hem de poder contemplar tot allò que es fa present en la pròpia relació. Atendre’ns mentre ho procurem fer amb l’altre és quelcom necessari a revisar i poder reflexionar-hi per no entrar en dinàmiques tòxiques i malsanes entorn la pròpia professió i benestar personal.

Es dona a més que en els inicis del nostre exercici professional no sempre tenim l’espai (o no ens el donen, o creiem que no el podem precisar) per reflexionar sobre la pròpia vivència i tasca, fet que ens posa en perill de bloquejar l’ajuda que necessita l’altre o no poder resoldre satisfactòriament allò que precisem tan el professional com qui ens ve a veure.

D’altra banda, l’espai de supervisió permet anar afinant el propi estil terapèutic i també centrar-se en les potencialitats que tenim i que poden convertir-se en apacitats dintre de l’exercici professional.

D’igual forma, aquells assumptes personals que intervenen més o menys conscientment dintre de la nostra tasca necessiten d’una revisió periòdica per tal de que no esdevinguin un conflicte en el desenvolupament de les nostres professions.

Així doncs, oferim aquest espai per a professionals novells o que es trobin en els inicis del seu desenvolupament professional per tal de sentir-vos acompanyats i acompanyades en aquest apassionant món en que us endinseu.

Ens trobarem un cop al mes des d’octubre de 2023 a Juny de 2024.

S’obriran dos grups per tal de donar espai a persones interessades en horari de matins o tardes.



Si vols més informació sobre el desenvolupament dels grups de supervisió pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

 

Supervisió Grupal amb Ramón Ballester (des del 2019)

Supervisió representa indagar en l’ofici de terapeuta, des de la pràctica i des de l’experiència de si mateix/a, representa mirar com, en el treball amb persones, es desperten el propis assumptes, i molesten en el cas de no atendre’ls. Supervisar significa experimentar i afinar les tècniques, el seu ús o abús.

Suposa estovar el cor per tal de fer-se més permeable i sensible a allò humà. Afilar l’eina amb la que treballem: un/a mateix/a. Descobrir dels propis recursos i aprendre dels que disposen els i les companyes de grup. 

La intenció del Grup de Supervisió és  seguir estudiant i aprofundint en la tasca de l’acompanyament terapèutic.  Poder disposar d’un espai on tractar i integrar elements teòrics que serveixin com a brúixola en l’acompanyament terapèutic. Que cada participant pugui veure’s i mostrar-se com a professional i que pugui veure de la relació existent entre el seu “jo mateix/a com a persona” i el “jo mateix/a com a professional”.

El grup de Supervisió està dirigit a Terapeutes i professionals de la relació d’acompanyament. Tal i com està orientat no és necessari tenir pacient o alumnes. Es requereix un compromís d’assistència.

L’estil de supervisió que portarem a terme, està centrat en el professional como persona i  basat en el model d’Albert Rams (1989), es fonamenta en la combinació equilibrada de quatre aspectes:

ASPECTE TEÓRIC:  Seguim l’enfocament gestàltica, de la  Psicoteràpia Integrativa i  l’Eneagrama.Per a revisar els conceptes teòrics aplicats a la pràctica quotidiana. Revisar tanmateix,  les diferents hipòtesis de treball que  formula el professional davant situacions  individuals, grupals o institucionals.

ASPECTE TÈCNIC: Analitzem les diferents estratègies, mètodes i procediments que són adequats a cada un dels casos, segons la persona, el moment i la situació. 

 ASPECTE PERSONAL:  El considerem fonamental pel treball, partint de la idea que qualsevol conflicte professional té la seva base en un conflicte personal important de detectar.

ASPECTE  DE L’ ESTIL PERSONAL:  Desenvolupar un estil personal del terapeuta on es reflexi allò que cadascú maneja i el que no es maneja en la forma particular de treball.

 

Supervisió d'equips de professionals de la relació d'ajuda

Treballar acompanyant  a persones suposa un coneixement d’allò tècnic en l’àmbit professional, i també, i no menys important, demana un maneig  de nosaltres mateixes. Considerem que nosaltres som la nostra eina de treball. Amb els que ens cal una cura i coneixement d’aquesta eina: com reacciono de forma automàtica, situacions que m’afecten, prejudicis que poden interferir , límits que no veig, no puc posar i em salto reiterades vegades.

A qui va dirigit?

Equips de persones que treballen en l’acompanyament i/o intervenció en  l’àmbit social, sanitari, educatiu.

Què proposem?

Un espai de trobada presencial , que faciliti una mirada a tres nivells:

  • Jo professional, aprofundir  en la  mirada i consciència de la pròpia eina ( jo ), detectar aquells aspectes propis que interfereixen  en la meva tasca professional, i em desgasten en el seu desenvolupament, podent-me dur al Síndrome de Burn Out.

  • A qui acompanyo, ampliar la mirada de les persones a qui acompanyo, amb qui intervinc. Poder sortir tenint una visió amb major perspectiva, sortir del meu lloc de treball per poder  veure la situació des de fora i així portar a la consciencia aquelles parts que la immediatesa de la intervenció no em deixen veure. Poder ampliar la perspectiva del cas.

  • Amb qui acompanyo, Tenir en compte l’equip en el que treballo i les interaccions que es generen en aquest: aspectes relacionals, d’estructura organitzativa...

El nostre propòsit és facilitar un espai de cura i confidencialitat per a l’equip

Cada quan?

En general proposem un grup de treball regular amb trobades mensuals de 3 hores.

Amb cada equip, realitzarem una proposta que s’adeqüi a la seva demanda.

Si vols més informació sobre el desenvolupament dels grups de supervisió pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.