Marta Jaume

En essència la teràpia consisteix en Deixar anar, Deixar-me en pau, Perdonar

Haver-me format com a terapeuta gestàltica ha tingut ressò en la meva vida professional i personal.

Per a mi ser terapeuta gestalt vol dir seguir un camí de cerca interior, un camí cap a l’autenticitat, deixar d’enganyar-me i d’enganyar  per a ser més autèntica, i acompanyar a persones en aquest procés.

Perquè GEA Psicologia?

Fa 5 anys, amb l’ànim de tenir un centre propi on fer acompanyament terapèutic vaig començar a treballar per compte propi a Gabinet de psicologia, el centre que havia obert la meva mare i que en aquell moment deixava per què es jubilava. Però les meves ganes no eren d’heredar un projecte, em venia de gust crear un espai de nou, més gran, on poder fer grups, atenció individual, on poder fer formacions. Tenia la necessitat de gust crear un espai que m'obris i em permetés crèixer professionalment, al costat de persones afins a mi i amb qui hi hagués amistat.

Per això quan en Sergio i la Tina, companys de formació en Teràpia Gestalt,  em varen comentar que volien iniciar el projecte en el que estem ara, conjuntament amb la Natàlia, no vaig dubtar ni un segon.

Formació

El 2004 vaig llicenciar-me en psicologia a la UdG tenint molt clar que volia dedicar-me a l’acompanyament psicoterapèutic. I tot i que al acabar volia especialitzar-me en psicologia infantil, vaig tirar per l’acompanyament a persones adultes, i a especialitzar-me en la teràpia amb parelles, amb problemàtiques sexuals, i amb l’atenció a dones amb processos de recuperació de violència masclista.

Per anar traçant aquest camí vaig cursar un Màster en Teràpia Sexual i de Parella a la UB conjuntament amb l’Institut Gomà.

Al acabar, veient-me desprovista d’eines per posar en pràctica tot el que havia après en el màster, vaig iniciar la formació en Teràpia Gestalt.

Durant la formació en teràpia Gestalt varen néixer les meus dos fills, en Nil i la Maria. Des del seu naixement he deixat de banda formacions tan intenses com la de la teràpia gestalt, per fer-ne de més curtes, relacionades amb la salut des de la visió humanista, el treball en acompanyament a parelles i la violència masclista.

Però sembla que la maternitat m’ha portat una formació no reglada ni certificada que em dona una qualitat davant les persones que a qui acompanyo. Empatitzar i entendre mares i pares en el procés de criança, entendre aspectes del nostre desenvolupament, de com desplaguem i formem el nostre caràcter, l’acceptació al que la vida em porta i no el que jo desitjaria que em portés,  viure al present, donar a l’altre el temps que necessita per fer el seu camí son aspectes que la maternitat m’ha aportat .

Un altre aspecte que considero important de la meva formació és el yoga, des del 2006 practico yoga  iyengar a l’escola Adytia. La seva pràctica, junt amb el treball de la terapia gestalt, m’ha aportat  molta consciència de mi mateixa.