Manifest de l'equip de professionals de GEA.

 
 

GEA (Gestalt Espai d’Acompanyament i Psicoteràpia) neix de la unió de quatre professionals implicats en el desenvolupament de la salut i el creixement personal des de la vessant psicoterapèutica.

A GEA hi trobareu tres psicòlogues i un psicòleg, terapeutes Gestalt, plenament compromesos amb l’autoconeixement i la descoberta d’allò que ens fa emmalaltir en el nostre dia a dia. La nostra formació abasta àmbits molt diversos —violència de gènere i familiar, drogodependències, trastorns alimentaris i sexualitat i parella, entre d’altres— i ens ha permès comprendre de manera global el món psicoemocional i corporal de les persones. Entenem que és la manca d’equilibri entre aquests nivells el que ens du a emmalaltir i a perdre el contacte amb allò que és natural en l’individu.

A GEA creiem en la capacitat i el potencial humà per estar sans, esdevenir suficientment autònoms i autorecolzar-nos. Tots, de manera innata, tendim a la salut: aquesta és la màxima de GEA i hi treballem des de la psicologia humanista i la teràpia Gestalt. És amb aquesta visió holística que entenem que, com més consciència posem en els quatre nivells d’experiència —mental, emocional, físic i espiritual—, més creix la nostra capacitat de responsabilitzar-nos dels nostres conflictes. Aquesta responsabilitat, entesa com un saber donar resposta a allò que ens passa, és el que ens permet anar cap a l’autoregulació i, conseqüentment, augmentar el nostre nivell de salut.

A través de la relació terapèutica i mitjançant tècniques i experiències que ajuden a l’augment de la consciència, la persona deixa d’evitar conductes, pensaments i sensacions, abandona resistències i es fa càrrec de la pròpia simptomatologia. Aquest aprenentatge facilita no haver d’invertir tanta energia en mantenir respostes poc adaptatives que produeixen patiment en l’individu i l’impossibiliten viure d’una forma saludable amb ell mateix i amb l’entorn.

Oferim espais d’acompanyament terapèutic i de consulta tant individual com per parelles i grups. Considerem important oferir diversos àmbits de treball per tal de complementar la vessant de treball més personal. És així com entenem els processos de teràpia: com a eines que permeten assolir  l’únic objectiu d’esdevenir més saludables en el contacte amb un mateix i amb les relacions que les persones tenim amb el nostre entorn.

Facilitem espais d’intimitat i confidencialitat on poder atendre consultes individuals per a adults, joves i adolescents. També oferim espais de teràpia de parella, grups terapèutics puntuals i monogràfics i, finalment, grups d’acompanyament continuat. Aquests espais s’adrecen tant a grups amb necessitats específiques com a persones que, de manera individual, busquen un millor benestar personal i relacional.

Periòdicament, els professionals que formem part de GEA posem en comú aquells aspectes que més identifiquem com a necessaris per treballar, sempre amb total respecte per la confidencialitat que devem als nostres pacients. Això ens permet ser un equip viu i en continu procés de moviment i reciclatge alhora que integrem nous models de treball i acompanyament, sempre amb la salut integral de les persones com a fita.

Natàlia, Marta, Sergi i Tina a Girona, 15 JUNY 2018.