Tina Gubau

“La llibertat és la comprensió de la necessitat” de Friedrich Hegel, només quan sabem de les nostres passions més bàsiques i ens en responsabilitzem profundament podem escollir perseguir la satisfacció o acceptar la renúncia de la vida quotidiana.

Ser terapeuta Gestalt per a mi és una opció de treball que s’ha convertit en una actitud de vida. Em facilita cuidar-me i atendre els meus sentiments en el procés d’acompanyament i suport als meus pacients. Sempre explico en les primeres visites que el més important per mi de la Gestalt és l’estil de relació no paternalista que promou, la comprensió de les resistències i dificultats de l’altre a través de poder comprendre les meves i la reducció de les expectatives.

Perquè GEA Psicologia?

Sempre he tingut somnis de crear quelcom i contribuir de forma personal al món, durant anys vaig canalitzar aquesta energia a través d’escriure, de la participació en política local o en associacions, de la restauració de mobles i de castells a l’aire de que podríem fer...

Poc a poc em vaig anar adonant que les possibilitats que la sanitat pública m’oferia per treballar amb els pacients no s’adequaven als interessos i la forma amb que jo havia après a acompanyar i el que a mi m’havia servit en el meu procés. A més les relacions amb els que ara formem l’equip, sobretot amb la Natàlia i en Sergi, i a travès d’ell amb la Marta, es varen anar consolidant i ha acabat sent una necessitat poder crear per fi un espai a la nostra mida i que resulti igual de intim i confiable per als nostres pacients.

Formació

La meva formació principal és Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona (2001/2006) no col. 16813 i Terapeuta Gestalt per l’Escola de Gestalt de Girona, dirigida per Natatxa Molina i Ramón Ballester (2008/2012).

També he cursat un Postgrau en Psicopatologia Infantojuvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona (2007), he realitzat el procés del Programa SAT en Psicologia Integrativa de Claudio Naranjo i estic en procés de formació en el Postgrau en Treball Corporal Integratiu per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, dirigida per Lluis Carbajal.

A més de multitud de cursos de diversos estils i corrents de psicologia, centrats en psicopatologia clínica, ansietat, trastorns de personalitat, drogodependències, sexualitat, teràpia de parella, violència de gènere... que no considero necessari destacar per la seva curta durada però que m’han anat aportant una visió integradora i eclèctica a la vegada.