Naad Ioga
amb Laura Masó
QUI SóC?
Em presento. Em dic Laura Masó i la música i el cant han estat elements sempre presents a la meva vida. Molt aviat em vaig adonar que la música oferia un espai per al creixement i la transformació.
Des del 2009 em vaig interessar pels raags i les rítmiques acolorides de la música indostaní. Aquell any vaig iniciar els meus estudis de cant amb Sipli Paul, experta en música clàssica indostaní, resident a Calcuta.
Mentre estudiava història de l’art, antropologia, musicologia i educació social, empesa per la necessitat de comprendre millor el que sentia mentre cantava, vaig aproximar-me a la dimensió més transformadora de la música i el so iniciant, al 2012, els estudis de Naad Yoga a l’escola londinenca Raj Academy Conservatoire, - fundada pel Professor Suinder Singh - escollint el dilruba en la pràctica del so com a vehicle de desenvolupament personal i de sanació.
Des de llavors, de la mà del Professor Surinder Singh, expert musicòleg i reputat terapeuta del so, aprofundeixo en les possibilitats del so des d'una perspectiva ja no només musical sinó també terapèutica i espiritual, obrint la porta a la contemplació com a forma bàsica d’escolta i d'auto indagació, valorant l’expressió del ser humà com el reflex d’un món intern únic amb potencialitat per a desplegar-se enormement.
QUÈ ÉS EL NAAD YOGA?
La quotidianitat va transcorrent entre petites accions, totes elles nascudes de decisions preses amb major o menor consciència, d’acord amb una narrativa interna, ben pròpia de cada persona.
Observar aquesta narració ens ajuda a prendre distància per valorar si aquesta particular forma de mirar la realitat és d’ajuda a l’hora de compondre una vida que s’ajusti a qui som.
L’escolta ens ofereix l’oportunitat d’identificar aquelles veus més recurrents que - per algun rellevant i valuós motiu - se’ns incrusten i fins hi tot se’ns cronifiquen. Un cop detectades, podem veure com operen en nosaltres, quin tipus de decisions ens impulsen a prendre, i quines accions acaben imprimint en la nostra vida. És des d’aquí que podem transformar-les. Afinar-les, m’agrada dir. Per què no és casual que aparegui una veu o una altra. Cadascuna d’elles s’ha forjat en experiències que necessiten ser revisades des d’una nova perspectiva en pro d’un major benestar. I aquí és on el so es un magnífic aliat.
OBJECTIUS
La finalitat del treball que plantejo es la de conquerir posicionaments interns que aportin salut i benestar a través de l’assoliment dels següents objectius:
Establir contacte amb la conversa interna.
Identificar la veu dominant i l’estat d’ànim que genera i els comportaments que se’n deriven.
Donar espai a la pròpia expressió i posar-la en valor.
Fer emergir i estabilitzar les veus internes més útils en cada moment per a transitar els reptes que ens planteja la vida.
METODOLOGIA
El treball que plantejo s’articula en 3 moments:
L’escolta. Aprendre a accedir a les profunditats d’una mateixa és una de les tasques fonamentals d’aquest treball. És la pacient qui aprendrà a entrar en contacte amb el que li succeeix per, a través de l’escolta, posar consciència en com es mou la seva conversa interna. Les eines fonamentals en aquesta etapa són pràctiques de respiració i escolta profunda, escriptura automàtica i la reflexió al voltant de preguntes.
La contemplació. Identificar la veu interna que limita o distorsiona és fonamental per aprendre a desarticular-la, confrontant creences i condicionaments. A través de la pràctica enfocada de la contemplació, la veu limitant s’erosiona obrint espai a veus més amables i constructives.
L’afinació de la veu interna. Sostenir una nova afinació requereix pràctica doncs la veu dominant no vol cedir el seu espai. Per ancorar la nova afinació la pràctica del so - ja sigui des de l’escolta o des de l’expressió - és de gran ajuda.
format
Les sessions de treball tenen 1 hora de durada en petit grup (màxim 4 persones) i també d’1 hora en individuals.
Durant les sessions es viatja pels estadis de l’escolta, la contemplació i l’afinació, segons les necessitats dels pacients, utilitzant música gravada i també en viu.
preus
Sessions individuals - 50€
Sessions grupals - 25€ per persona
Per més informació, pots contactar amb la Laura Masó a besound.laura@gmail.com o a Instagram a @besoundnaadyoga