Teràpia individual

La teràpia individual és l’oportunitat de crear conjuntament amb el teu terapeuta un espai de confiança i confidencialitat..

Una bombolla en aquest ràpid món actual, des d’on revisar i entendre què t’ha portat física, emocional i mentalment fins a la situació de malestar psicològic actual. I amb aquest nou coneixement de tu mateix permetre’t i responsabilitzar-te de crear els canvis que necessitis, acceptar les situacions que no es puguin canviar…

A través de ser més conscient en el teu aquí i ara, en el teu dia a dia, podràs anar reconquistant la sensació de ser el protagonista de la teva vida, connectar amb allò que et fa sentir més lliure, responsable i saludable; més aprop de la felicitat com l’entenem des de la Teràpia Gestalt i la Psicologia.


Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

 

Grups terapèutics

Grups Continuats · Treball residencial · Tallers

El treball en grup és una eina molt valuosa per a les persones que acudeixen a teràpia. El grup esdevé un organisme viu on tothom que hi participa, obté tants miralls com persones el conformen.

Aquesta forma de treballar permet crear un espai de seguretat on poder anar reconeixent, provant i sobretot, prenent consciència de les formes que tenim de relacionar-nos amb el món i amb un/una mateix/mateixa.

És un format que complementa la teràpia individual i que es pot donar alhora o en períodes diferents dintre del procés terapèutic.

Aspectes com la timidesa, les relacions socials, l’afectivitat, l’agressivitat, la soledat, la construcció de la identitat… així com el fet de trobar un lloc on sentir-nos amb seguretat i acompanyats són tan sols alguns dels avantatges d’aquesta forma de treball terapèutic.

Des de GEA, anem oferint diferents grups terapèutics continuats tant per a joves com per adults de forma periòdica.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

 

Grups continuats

L’objectiu dels grups continuats és establir un grup de suport i autoconeixement, per això les persones que hi participen es comprometen durant un període de temps (que s’acordarà en el propi grup).

La confiança, seguretat i confidencialitat faciliten que s’obrin i es treballin aspectes relacionals i propis.

Grups actuals:

  • Grup MIXTE 1. Trobada mensual els dijous tarda. Marta Jaume i Paul Abril. GRUP TANCAT.

  • Grup MIXTE 2. Trobada mensual els dijous matí. Sergio Beltran. PLACES OBERTES

  • Grup de GAIS i/o SEXODIVERSOS. Trobada mensual. Sergio Beltran. + INFO

    Inscripcions obertes per formar el grup! - Contacte amb nosaltres

  • Grup de paternitat. Trobada mensual. Roberto Reinares.

  • Grup de pacients del terapeuta Roberto Reinares. Trobada mensual.

  • Grup de SUPERVISIÓ per a psicòlegs i terapeutes junior. De novembre 2024 a juny 2025. Grup de matins, dimarts de 10h a 13h. Grup de tardes, dijous de 16h a 19h. Natàlia Gallart i Sergio Beltran. +INFO

    Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte

 

Treball residencial

El treball residencial consisteix en una estada en una casa rural o similar, on aprofitarem els diferents espais i la presencia del grup, per a fer un treball més intens tant pot ser d’un tema  en concret, per exemple, les relacions amb la familia, història de vida... o un treball per aprofundir en allò que ja hi estàs posant la mirada en el procés individual.

Del 15 al 17 de març del 2024, vàrem realitzar la 5ena edició de treball residencial amb la participació de les persones que estem acompanyant a teràpia. En aquesta ocasió, vàrem proposar un treball on vam explorar els valors, creences i ideals que provenen de la criança.

La propera trobada serà del 15 al 17 de maig del 2025, on realitzarem el 6è stage residencial de GEA Psicologia, dedicat a la “Sexualitat, amor i desig”. +INFO.

Us compartim alguna fotografia que vam fer durant les estades anteriors.

 
 

Tallers

En els tallers aprofitem l’energia grupal i ens permet, de forma més o menys diversa, compartir el que observem. Es basen en la importància d’experimentar, enlloc de només parlar sobre allò que ens passa, i de la intensitat de poder compartir-ho amb altres persones.

En els espais de treball monogràfics és on es treballen temes puntuals o específics i que sorgeixen tant de motivacions personals dels terapeutes o psicòlogues que proposen cada taller com de l’observació a la teràpia individual de temes que van sorgint de forma repetitiva o comuna en vàries persones. 

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

Teràpia de parella

Entenem a la parella com quelcom més que la suma de dues persones. En les sessions atenem a la tercera entitat que creeu juntxs: El nosaltres, la nostra relació, facilitant un espai on escoltar-vos, comunicar-vos, adonar-vos del que us ve passant i la voràgine del dia a dia no us permet atendre, en un ambient de respecte i confidencialitat.

Concebem a la parella com un organisme viu que té la seves normes, la seva cultura, la seva manera d’equilibrar-se, de boicotejar-se, les seves defenses, els seus propis recursos i qualitats.

En la teràpia de parella atenem situacions que per a les persones que esteu dins de la relació estant essent difícils de resoldre. Donem espai a escoltar-vos, parlar-vos, atendre-us d’una altra manera, que us resulti més pacífica a vegades, menys automatitzada, podent posar atenció en aquell punt on us encalleu, i com us ho feu per no desencallar-vos, atendre i poder veure com us defenseu un de l’altre no podent contactar amb l’amor que us uneix. Posarem una esmenada atenció, també en allò que si que va be en la vosaltres: els vostres recursos, les zones de la relació fàcils, allò que compartiu i us va bé, el que us uneix i com ho aconseguiu...

Així doncs, el procés terapèutic en parella pot ser una oportunitat de transformació i creixement, tant a nivell individual, com de relació. Des d’una mirada integrativa de diferents enfocaments terapèutics, la teràpia en parella permet atendre aquelles ferides afectives, patrons d’aferrament desenvolupats en el transcurs de la infància que influeixen en la dinàmica relacional de la parella. Brindant eines per a millorar la comunicació, resoldre els conflictes i problemes que la relació presenta de manera més saludable, respectuosa; podent enfortir els llaços sexoafectius i de la intimitat, promovent l’autoestima i la confiança.

El procés de teràpia en parella us permet entendre la relació en un cotext més ampli, incloent al vincle físic i emocional, un camí d’aprenentatge i creixement conjunt.

Les trobades sempre seran amb la parella, facilitant un espai d’escolta respectuosa, i una sana comunicació.

Us podrem atendre en dos formats:

  • Amb una sola terapeuta, les trobades són sempre amb la parella i una psicoterapeuta que us acompanya en el procés de teràpia de parella.

  • En co-teràpia, en aquest format són dos terapeutes que us acompanyen. La parella és acompanyada per una parella de psicoterapeutes.

Quines son les situacions més comunes que podem acompanyar en teràpia en parella?

  • En moltes àrees de la relació, la parella s’entén, sap afrontar les situacions que la vida els presenta, i en determinats aspectes la parella té una escalada de mal entendre’s i discussió.

    Aquesta situació pot esdevenir una situació molt desgastant i col·lapsadora. La lluita de poders, la dificultat en entendre a l’altre, la incapacitat d’escoltar-me, escoltar-te i escoltar-nos de manera neta, comunicar incorrectament el que em passa,… són algunes de les causes que ens porten a entrar en aquestes escalades que sovint es poden viure com a violentes.

    “Ens entenem, ens estimem, tenim projecte de parella però amb segons quins temes discutim molt fort i no sabem parar”.

  • El dia a dia, els múltiples rols que juguem dins de la relació de parella: parella, companys de casa, pares/mares, companys de feina...

    En la relació de parella es poden donar molts vincles i aquests poden deixar el vincle sexoafectiu de banda, no podent-nos trobar com a parella, i tenint trobades de “pares” d’organitzadors/es de tasques domèstiques... però no temps de parella amb qualitat, on poder estar junts/es.

  • Entenem la infidelitat com una manera de sortir de la relació, de no estar.

    En el marc de les infidelitats la més clara és la sexoafectiva, en la nostra cultura també acostuma a ser la més dolorosa.

    Però la infidelitat a la parella es pot donar amb la feina; dedicar l’energia, el temps, la il·lusió que pertany a la parella en allò laboral, desatenent i desgastant la relació amorosa, es pot donar també amb la família d’origen, amb els fills/es, amb els hobbies....

    En el procés de teràpia de parella serà interessant poder analitzar i revisar com la parella no està dins de la relació, què dificulta l’entrega amorosa dins de la relació de parella.

  • El desig s’alimenta de la novetat, i és clar en les relacions de parella de llarga durada “la novetat”, té un temps limitat.

    La monotonia, la rutina, la falta de creativitat i de temps, els ritmes del dia a dia, moments personals complicats,... són aspectes que boicotegen un desig viu en la relació. (llegeix l’entrada del blog)

    La parella pot viure dolorosament aquest bloqueig; atendre el desig i la sexualitat en el marc de la teràpia de parella pot esdevenir una bona manera de facilitar un apropament en allò vinculat a al sexualitat.

  • Cadascú te el seu projecte de vida, i aquest no és compartit amb l’altre.

    No trobeu la il·lusió de fer coses junts/es, i no hi ha una projecció de futur compartida.

    Podeu viure que sou bons/es companyes de casa, pares o mares, organitzadors/es de tasques... però no hi ha una projecció de futur conjunta, més enllà del dia a dia (en ocasions fins i tot ni això es comparteix).

  • La decisió de separar-se sovint pot ésser molt difícil. Apareixen pors, inquietuds, es desperten ferides d’aferrament que ens dificulten la decisió; això ens pot dur a allargar una situació molt difícil de sostenir i que pot degradar la relació.

    En la teràpia en parella podreu revisar aquesta situació en la que us trobeu, i si el pas d’interrompre la relació és el més convenient, poder fer-ho amb l’amor i respecte que mereixeu, i mereix la vostra relació.

  • El vincle de parella, de companys de casa, un vincle laboral... es pot trencar. El vincle de pares, com altres vincles familiars, no, aquest perdura per sempre.

    La relació dels pares es pot deteriorar quan el vincle de parella s’interromp, potser ja estava deteriorada durant la relació. En aquests casos, quan el dolor de la separació no ens permet entendre’ns i acompanyar degudament als fills/es en comú., l’espai de teràpia de parella (en aquest cas parella de pares) ens pot ajudar a escoltar-nos, atendre i guarir aquelles ferides que hem viscut junts/es, assegurant-nos que la parella de pares pot seguir acompanyant als fills/es en comú.

    En les separacions de parelles amb criatures, sovint aquestes es poden veure vinculades amb els problemes de la parella, generant-los estats emocionals molt desagradables que es poden manifestar de maneres diferents: Ansietat, mal humor persistent, dificultat en el son, dificultats en l’ambient escolar... una bona relació entre els pares/mares beneficia el benestar de les criatures.


Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

Teràpia online

Des del confinament vam obrir el servei de teràpia on line.

GEA psicologia continua oferint aquest format per a tots/totes els que desitgeu començar o continuar la teràpia telemàticament.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

Supervisió de casos

Grups de supervisió per a psicòlegs i terapeutes junior amb Natàlia Gallart i Sergio Beltran.


Espai per a professionals que comencin o faci poc que estiguin treballant acompanyant a persones en relacions terapèutiques. Dirigit a persones que intervinguin des de la psicologia, educació social, pedagogia i psicopedagogia, integrativa corporal, etc.

Un espai en grup per a compartir casos i aprendre dels i les companyes, veure on t’estàs encallant, revisar tècniques terapèutiques i recursos útils.

No ens podem oblidar que en el desenvolupament de les nostres professions també hi intervé el factor humà. Som persones en relació que atenem a d’altres persones i per tant, hem de poder contemplar tot allò que es fa present en la pròpia relació. Atendre’ns mentre ho procurem fer amb l’altre és quelcom necessari a revisar i poder reflexionar-hi per no entrar en dinàmiques tòxiques i malsanes entorn la pròpia professió i benestar personal.

Es dona a més que en els inicis del nostre exercici professional no sempre tenim l’espai (o no ens el donen, o creiem que no el podem precisar) per reflexionar sobre la pròpia vivència i tasca, fet que ens posa en perill de bloquejar l’ajuda que necessita l’altre o no poder resoldre satisfactòriament allò que precisem tan el professional com qui ens ve a veure.

D’altra banda, l’espai de supervisió permet anar afinant el propi estil terapèutic i també centrar-se en les potencialitats que tenim i que poden convertir-se en apacitats dintre de l’exercici professional.

D’igual forma, aquells assumptes personals que intervenen més o menys conscientment dintre de la nostra tasca necessiten d’una revisió periòdica per tal de que no esdevinguin un conflicte en el desenvolupament de les nostres professions.

Així doncs, oferim aquest espai per a professionals novells o que es trobin en els inicis del seu desenvolupament professional per tal de sentir-vos acompanyats i acompanyades en aquest apassionant món en que us endinseu.

Ens trobarem un cop al mes des d’octubre de 2023 a Juny de 2024.

S’obriran dos grups per tal de donar espai a persones interessades en horari de matins o tardes.



Si vols més informació sobre el desenvolupament dels grups de supervisió pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.

 

Supervisió Grupal amb Ramón Ballester (des del 2019)

Supervisió representa indagar en l’ofici de terapeuta, des de la pràctica i des de l’experiència de si mateix/a, representa mirar com, en el treball amb persones, es desperten el propis assumptes, i molesten en el cas de no atendre’ls. Supervisar significa experimentar i afinar les tècniques, el seu ús o abús.

Suposa estovar el cor per tal de fer-se més permeable i sensible a allò humà. Afilar l’eina amb la que treballem: un/a mateix/a. Descobrir dels propis recursos i aprendre dels que disposen els i les companyes de grup. 

La intenció del Grup de Supervisió és  seguir estudiant i aprofundint en la tasca de l’acompanyament terapèutic.  Poder disposar d’un espai on tractar i integrar elements teòrics que serveixin com a brúixola en l’acompanyament terapèutic. Que cada participant pugui veure’s i mostrar-se com a professional i que pugui veure de la relació existent entre el seu “jo mateix/a com a persona” i el “jo mateix/a com a professional”.

El grup de Supervisió està dirigit a Terapeutes i professionals de la relació d’acompanyament. Tal i com està orientat no és necessari tenir pacient o alumnes. Es requereix un compromís d’assistència.

L’estil de supervisió que portarem a terme, està centrat en el professional como persona i  basat en el model d’Albert Rams (1989), es fonamenta en la combinació equilibrada de quatre aspectes:

ASPECTE TEÓRIC:  Seguim l’enfocament gestàltica, de la  Psicoteràpia Integrativa i  l’Eneagrama.Per a revisar els conceptes teòrics aplicats a la pràctica quotidiana. Revisar tanmateix,  les diferents hipòtesis de treball que  formula el professional davant situacions  individuals, grupals o institucionals.

ASPECTE TÈCNIC: Analitzem les diferents estratègies, mètodes i procediments que són adequats a cada un dels casos, segons la persona, el moment i la situació. 

 ASPECTE PERSONAL:  El considerem fonamental pel treball, partint de la idea que qualsevol conflicte professional té la seva base en un conflicte personal important de detectar.

ASPECTE  DE L’ ESTIL PERSONAL:  Desenvolupar un estil personal del terapeuta on es reflexi allò que cadascú maneja i el que no es maneja en la forma particular de treball.

 

Supervisió d'equips de professionals de la relació d'ajuda

Treballar acompanyant  a persones suposa un coneixement d’allò tècnic en l’àmbit professional, i també, i no menys important, demana un maneig  de nosaltres mateixes. Considerem que nosaltres som la nostra eina de treball. Amb els que ens cal una cura i coneixement d’aquesta eina: com reacciono de forma automàtica, situacions que m’afecten, prejudicis que poden interferir , límits que no veig, no puc posar i em salto reiterades vegades.

A qui va dirigit?

Equips de persones que treballen en l’acompanyament i/o intervenció en  l’àmbit social, sanitari, educatiu.

Què proposem?

Un espai de trobada presencial , que faciliti una mirada a tres nivells:

  • Jo professional, aprofundir  en la  mirada i consciència de la pròpia eina ( jo ), detectar aquells aspectes propis que interfereixen  en la meva tasca professional, i em desgasten en el seu desenvolupament, podent-me dur al Síndrome de Burn Out.

  • A qui acompanyo, ampliar la mirada de les persones a qui acompanyo, amb qui intervinc. Poder sortir tenint una visió amb major perspectiva, sortir del meu lloc de treball per poder  veure la situació des de fora i així portar a la consciencia aquelles parts que la immediatesa de la intervenció no em deixen veure. Poder ampliar la perspectiva del cas.

  • Amb qui acompanyo, Tenir en compte l’equip en el que treballo i les interaccions que es generen en aquest: aspectes relacionals, d’estructura organitzativa...

El nostre propòsit és facilitar un espai de cura i confidencialitat per a l’equip

Cada quan?

En general proposem un grup de treball regular amb trobades mensuals de 3 hores.

Amb cada equip, realitzarem una proposta que s’adeqüi a la seva demanda.

Si vols més informació sobre el desenvolupament dels grups de supervisió pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Truca’ns ara o demana informació a través del formulari de contacte.

Si encara no ens coneixes ho pots fer a través de la secció de la web sobre nosaltres o bé a través del nostre blog.