L'experiència de Rosa Sànchez, conductora del grup d'acompanyament oncològic.

 

El meu nom és Rosa Sánchez, en el 2020 em van diagnosticar un càncer d'ovaris, 6 mesos abans havia mort una de les meves millors amigues i al 2019 el meu pare va morir de càncer de pell.

He viscut aquesta malaltia com a pacient, amiga i filla.

A l'inici del meu diagnòstic em vaig enfonsar, vaig tenir una primera fase de negació, no volia saber res de la malaltia, no sabia ni el nom de la meva oncòloga.
En aquell moment em van presentar un parell de persones que havien sobreviscut a la malaltia.  Veure que elles ja ho havien superat, escoltar els seus testimonis em va empoderar,  i va fer que busqués ajuda amb diferents professionals especialitzats en el món de la oncologia,  per poder transitar la malaltia de la millor manera possible.

Una de les millors coses que em van passar durant el meu procés va ser compartir amb persones que estaven passant o havien passat per la mateixa experiència. Sentia que em comprenien totalment quan els explicava com em sentia física i emocionalment, creant un vincle molt especial que em va ajudar a sostenir-me i a millorar la meva qualitat de vida durant el tractament.

En el meu cas aquest compartir em va fer sentir identificada i recolzada. 

Només un malalt oncològic entén la por, el dolor i la soledat que es viu en el moment del diagnòstic, durant el tractament,   i una vegada t’han donat l’alta, quan tots els amics i familiars estan contens per la gran notícia,  tu no saps per què no estàs igual de feliç que ells, has de tornar a la vida d’abans i ja no ets el mateix.

Una vegada superada la malaltia, volia ajudar a altres persones que estan o han passat per un procés oncològic, i arran de la meva experiència, vaig veure la importància de poder compartir i crear connexions amb persones que estan o han passat pel mateix que tu, i com això pot ajudar a millorar el teu estat anímic, a l’estar millor emocionalment fa que busquis recursos per millorar la teva qualitat de vida, tan física com emocional.  

Per aquesta raó  m’he format en diferents disciplines per fer acompanyaments oncològics.

En el grup d’acompanyament oncològic crearem un espai segur, sense judicis, de total confiança, on pots compartir les teves experiències, emocions i preocupacions, amb persones que estan o han passat el mateix que tu, creant un sentiment de comunitat i sustentació. Parlarem de temes i situacions relacionats amb el càncer i el després de la malaltia i es convidarà a realitzar dinàmiques de diferents disciplines per ajudar-nos a trobar recursos propis per millorar el nostre estat emocional en el moment present.

 
Gea Psicologia