L'espai de la Marta

 

Us presento la meva sala ... El racó on acullo a les persones a qui faig acompanyament , i que m’acull a mi també.

La meva sala... un espai pensat, decorat per a què sigui acollidor, còmoda, segur, un lloc on poder obrir... obrir el cor, les emocions, la ment, el cos .

En la meva sala hi acullo persones que venen soles a fer un procés terapèutic individual, i persones que venen en parella, llavors treballo amb la parella, és per això que a diferència de les companyes, tinc tres butaques. Dues de marrons per a les parelles i per a qui ve a treball individual, i una de color blanc cru, una butaca curosament triada per a poder estar treballant còmodament.

Si entreu a la meva sala, trobareu moltes plantes, això us rebel·la que m’encanta la natura i el contacte amb ella. Trobareu una estanteria dedicada a elles, amb la intenció de crear una paret verda de plantes, plantes decoratives, plantes que purifiquen, plantes amb simbologia, plantes regalades, plantes delicades, plantes amb les que m’he desafiat.

No sempre he sabut cuidar d’elles com necessitaven i varies han mort pel camí, i bé...això em recorda que la mort forma part de la vida, i que no tot pot ser, m’ensenya a desprendrem , a veure els límits que tinc i que la meva sala té.

Quan treballo, sempre hi ha espelmes enceses, i un llum de sal en marxa... Una gerra d’aigua plena, amb gots per si tens set, o necessites beure.

Tinc algunes làmines decoratives, una tortuga que em recorda la lentitud, un cor dibuixat per l’Olga Xargay, companya de professió, una mandala detalladíssima dibuixada per la meva neboda Nina, un parell de làmines dibuixades pels meus estimats fills: una és un dimoni per què recordi que les persones que venen tenen mal estar, una altre són unes flors per què curin l’ànima de les persones a qui acompanyo, i una tercera que és una creació conjunta amb molts elements. I la última de les làmines és una Frida, que amb el torç mig nu, i sinuosa, es fuma un cigar, mentre beu un té o cafè rodejada de plantes i ocells.

Una cosa que crida l’atenció a les persones que venen és una vagina de crochet que tinc en una de les estanteries, que em serveix per sessions de teràpia sexual fer una psicoeducació sexual, i poder explicar les diferents zones de la vulva, i la vagina. És un element molt útil que em dona un gran recolzament per a aquest tipus de sessions, que cada cop són més freqüents.

I aquesta és la presentació de la meva sala! Podeu deixar els vostres cometaris!

 
Marta Jaume