Stage Residencial de GEA Psicologia

 

El 1º Stage residencial de GEA Psicologia va tenir lloc del 25 al 27 de Setembre de 2020, que és quan vam poder prendre contacte amb la vivència. Amb tot, nosaltres com a equip ja el veníem vivint molt abans, ja des de finals de 2019, que es quan es va començar a gestar la idea de portar a terme el taller residencial. Tot un temps de preparació “artesanal” de la proposta i tot l’engranatge necessari per fer un treball d’aquestes característiques. 

Creiem en la necessitat d’oferir espais de convivència i treball psicoterapèutic junt amb els processos individuals d’aquelles persones a qui acompanyem. No només hi creiem, sinó que sabem per pròpia experiència al llarg del nostre desenvolupament personal i professional, de la importància de viure’ls.

És en espais com el que vam viure a Batet de la Serra, en aquesta ocasió, on el treball d’acompanyament individual dona un tomb cap a una major profunditat. Un pas (sigui endavant o cap a qualsevol direcció) que permet la possibilitat de posar llum a aspectes del propi procés personal que poder no sempre son visibles o conscients per a la persona.

839B8E87-98AA-4BEA-91ED-C7530A61DDA5.jpg

Què ho facilita?

El fet de ser un espai diferent. La convivència amb altres persones que ens faran de miralls, ens acompanyaran, ens recolzaran i/o confrontaran amb continguts propis on ressonar, on veure que no estem sols ni soles, per exemple.

En el procès individual de teràpia facilitem un espai de cura i intimitat on poder recolzar-se i esdevé un lloc de continuïtat. Un espai on anar evocant, reflexionant i transitant aquells aspectes que necessitem.

En el treball grupal en canvi, sigui puntual o continuat, és on començar a veure tot allò què em passa en la relació amb el món. Ja no només amb mi mateix o mateixa, sinó que ho puc treballar directament amb altres persones que també estan realitzant els seus propis processos. 

Concretament en el treball residencial creem, tant l’equip terapèutic com amb el compromís dels participants, un nivell de calidesa especial, una potencia de treball, un espai de contenció i una bombolla d’humanitat.

F2B7ABC8-C32D-4DF1-8E73-346A7908E447.jpg

El fet de trobar-me amb persones més o menys alienes a mi i tenir un temps de dedicació exclusiva per a atendre els assumptes propis ho facilita. Característiques que la limitació de l’espai individual no ens permet en el dia a dia.  

No és tan sols un temps de treball psico-terapèutic en una sala, sinó que també és un espai on continuar mirant-me mentre miro al altres en la convivència diària, en els passejos, els àpats conjunts, les estones abans d’anar a dormir, etc.

Aquestes característiques fan que sigui una eina increïblement potent, i creiem quasi imprescindible, per a qualsevol persona que vulgui posar una major consciència a un/a mateix/a i adoptar una actitud responsable més plena que permeti poder gestionar els canvis. D’aquí la importància i anclatge del propi procés que es pot realitzar en el treball residencial.


Com hem paït l’experiència?

Com a equip vàrem acabar l’stage satisfetes i contentes d’haver pogut oferir aquest espai a algunes de les persones que acompanyem en el dia a dia del treball terapèutic. Sentint-nos plens i esgotats a la vegada, veient tot el treball materialitzat en les vivències i comentaris de les persones participants. Hem pogut anar veient en les sessions individuals posteriors com el treball d’aquells dies ha anat fent pòsit. S’ha anat convertint en canvis en la vida d’alguns i, de ben segur, en motor per seguir i saber cap a on volen anar en el seu camí.

14b36a19-7256-4d58-b078-318e4e141ae1.jpeg

I mirant-nos entre nosaltres per recordar tot el camí recorregut fins aquí i les ganes de seguir, que creixen cada cop més en nosaltres! Tant és aixì que ens ha ajudat a potenciar la proposta de grups de teràpia habituals que tenim a GEA (a dia d’avui tenim 9 grups en marxa!) i ja estem començant a pensar en la pròxima proposta residencial !!!

 
Equip GEA Psicologia