Adolescents i germans a teràpia

terapia-transtorns-alimentaris-girona-gea-psicologia.jpg

La Laura és una noia de 14 anys i ve a teràpia perquè en aquest últim any està tenint problemes amb l’alimentació. És un any difícil perquè hi ha moltes coses que no entén... per què és tan exigent amb els estudis, com és que abans estava contenta i ara tot li molesta i està enfadada la major part del dia, per què no pot menjar com ho fa tothom, com és que es fixa tant amb les altres persones, sobretot amb la seva germana?

Detalls de la teràpia amb la Laura i la Raquel.

Detalls de la teràpia amb la Laura i la Raquel.

Aquest últim punt és el que ens ha portat amb la Laura a convidar a la seva germana a venir a una sessió de teràpia. La Laura s’estima molt a la Raquel i també l’odia moltíssim... això fa que se senti culpable, de la seva malaltia i de com està tractant a la seva germana amb la que sempre han tingut una relació de molta unió i companyerisme.

A la sessió els hi vaig proposar fer un diàleg amb pintures, cadascuna amb un color s’havien de comunicar sense parlar, només pintant!

La Laura i la Raquel van començar a comunicar-se i els hi va passar moltes de les coses que els hi passen a casa, una vol dominar a l’altra, espero que l’altra faci el què jo vull, a vegades no s’escolten i d’altres senten molt d’amor l’una per l’altra!

Aquest espai va ser nutritiu per elles, que estan a punt de començar l’adolescència i que ja reivindiquen la seva manera de pensar, de fer i de sentir! I tot això porta a conflictes, necessaris per créixer i aprendre!!

Natàlia Gallart

Natalia Gallart