8 suggerències per viure unes bones vacances en familia.

Ja tenim aquí les esperadíssimes vacances ( si més no les dels i les nostres fills/es ), i amb elles s’acaba còrrer per arribar a l’escola, s’acaben els “VA… afanyat, acaba l’esmorzar que no arribes, agafa la maleta, corre que anem a l’extraescolar …”, s’acaba anar a dormir aviat que demà hi ha escola, i  la monotonia.

Com és que esperem amb tantes ganes les vacances i quan s’acaben ens trobem a la porta de l’escola o arribant a la feina dient-nos: Bufff sort que torna a començar l’escola … ja no podia més!!! o amb un “ les vacances molt bé però els/les nens/es estaven insoportables …”

Us deixem algunes suggerències per tal de gaudir en família de les vacances::

suggerències vacances psicologia gea girona

Doneu-vos un temps d’adaptació mútua, ens passem gran part de l’any amb moltes hores ocupades, i potser al llarg del curs no passem gaires hores amb les i els nostres fills/es. I quan arriben les vacances de cop i volta ens passem les 24 hores del dia plegats … així que deixeu-vos ser comprensius els uns amb els altres si els primers dies s’ús fa fins i tot difícil compartir tant de temps junts …

Tingueu en compte el que els ve de gust fer als vostres fills/es, realitzeu una llista de coses que els ve de gust que passin durant les vacances: anar amb barca, banyar-me en una gorga, anar al cinema, fer magdalenes, anar a la piscina  … Que la llista sigui ben llarga així cada dia podran fer alguna cosa que escullen ells/es. Podeu aprofitar i fer la vostra pròpia llista, o que sigui una llista familiar.

Si marxeu de viatge implica’ls a l’hora de planeja-lo, Us poden ajudar a organitzar la ruta que fareu, llocs que visitareu, les activitats .... Mireu fotos d’ on us estareu, el mapa... de manera que se’l van fent seu, s’impliquen.

Confeccioneu un calendari, per als infants és important l’ordre en el temps. Les vacances suposa una ruptura de la rutina, i tot i que n’hi ha que els hi senta moooolt bé a d’altres els destarota molt. Tenir un calendari on aneu anotant allò que fareu podrà donar-los més tranquil·litat davant la novetat del temps lliure i desorganitzat de les vacances. Quan comenci el dia explica’ls què fareu al llarg d’aquest, què hi ha planificat.

Trenquem les rutines,  aquests dies poden servir per perdre el rellotge, desconectar el telf, … donar flexibilitat a l’horari familiar us pot ajudar a baixar tensions!!!
Temps per perdre, amb la intenció de no perdre ni un minut de les vacances i treure’n tot el suc possible correm el perill de sobreocupar el temps. Recorda com n’ès d’important tenir temps pel joc lliure, estimula la imaginació i la creativitat!

Tingues present la calor, eviteu fer activitats en les hores de més calor, acostumem a acabar de mal humor.

Pel qui esteu en parella! Regaleu-vos algun moment ( més llarg o més curt ) per estar amb la vostra parella. Els dies de vacances ens han de poder donar estones per estar junts i recuperar espais de la parella sense els i les fills/es.

Pels i les Solters/es, doneu-vos temps per quedar amb amics i descansar de la monoparen i marentalitat.

I sobretot… disfruteu dels vostres fills/es, gaudiu del temps lliure amb ells/es, del que us puguin explicar sobre el curs ( sovint quan fa dies que no van a l’escola és quan comencen a explicar-nos coses sobre el que hi passa )....

Bones Vacances!

 
Equip GEA Psicologia