Un ritual a mida pel Solstici d’Estiu!

El dia 21 de juny va ser el solstici d’estiu, el dia amb més hores de llum i la nit més curta de l’any, celebrat en la majoria de les cultures del món d’una forma o altra és la festivitat del Sol i la Llum. Aquesta nit toca la Revetlla de St Joan, la Nit del Foc o la Nit de les Bruixes, segons les tradicions de cada lloc es celebra amb fogueres, reunions d’amics, petards per espantar esperits i rituals per facilitar el traspàs en aquest canvi d’energia que fa l’any.

Tenim ganes de compartir amb vosaltres una petita reflexió sobre una simbologia tant important com és el foc i la llum. Els que ens heu visita a GEA sabeu que tenim una petita representació dels 4 elements a l’entrada, on encenem cada dia una espelma per tenir present l’element Foc, destructor i creador segons es presenti.

Els Grecs explicaven el mite de Prometeu en que aquest roba el foc a Zeus per donar als humans la possibilitat d’escalfar-se i nutrir-se cuinant. I en época de Plató teoritzaven de la importància d’aquest element com a cocreador de l’univers.

Representa intensament la capacitat de destruir a través de les flames descontrolades i també de nutrir-nos i donar vida a la llar, l’escalfor i la llum del sol.

Com a energia humana simbolitza el poder, la seguretat i la passió; determinants en un procés de teràpia per contactar amb la força interna que tots tenim, amb la motivació i l’empenta que ens porta a crèixer...

FUEGOS

Cada persona brilla con luz propia

entre todas las demás.

No hay dos fuegos iguales.

Hay fuegos grandes y fuegos chicos

y fuegos de todos los colores.

Hay gente de fuego sereno, que ni se entera del viento,

y hay gente de fuego loco, que llena el aire de chispas.

Algunos fuegos, fuegos bobos,

no alumbran ni queman;

pero arden la vida con tantas ganas

que no se puede mirarlos sin parpadear,

y quien se acerca, se enciende.

Eduardo Galeano

La proposta per avui és que aprofitem aquesta nit carregada d’energia per connectar-nos amb allò que volem promocionar a les nostres vides i a la nostra forma de mirar el món en aquesta nova volta al sol que iniciem.

Aprofitant els símbols més clàssics del foc us proposem que dibuixeu un triangle equilàter o una flama i escriviu dins:

Aquest estiu que comença miraré el món amb

_____________________ perquè m’ho mereixo!

(Ex. Tendresa, alegria, força…

el que necessiteu i/o us vingui de gust)

Cristina Gubau Torrent