Dia contra la mutilació genital femenina

Avui és el dia contra la mutilació genital femenina, una pràctica que es duu a terme sobretot en països del continent africà, és una pràctica premusulmana que té origen a Egipte i que s’ha extès pel continent africà.

La mutilació genital femenina o ablació clitorial té un únic objectiu: evitar el plaer sexual en la dona per així aconseguir que arribi verge al matrimoni i sigui fidel a la seva parella durant aquest.

Aquesta pràctica posa en perill milers de vides de nenes i dones del continent africà, així com les allunya del plaer durant les relacions sexuals. Tanmateix si es neguen a ser mutilades poden arribar a ser aïllades socialment, ja que en algunes comunitats és un rite de pas cap al món adult de les dones.

Dia contra la mutilació genital femenina.jpg

Aprofitem avui doncs per parlar del clítoris, .... una dada curiosa ... fins el segle XVI no es menciona la seva existència en la literatura mèdica, dona a pensar .... No oblidem que el clítoris és l’únic òrgan del cos humà que la seva funció és única i exclusiva la de donar plaer a la dona en les relacions sexuals.

Molts i moltes poden pensar que el clítoris es limita a la zona externa que trobem a la part superior dels llavis de la vagina, bé ... el clítoris el trobem a dins i fora del cos de la dona, i està format de milers de terminacions nervioses, d’aquí que la seva estimulació sigui tant i tant plaent!! Té una mida d’entre 9 i 11 centímetres, però la part externa al cos és d’un centímetre més o menys. La part de dins del clítoris la podem trobar posant el dit a dins de la vagina i donant-li forma de G, d’aquí podria venir el mal anomenat Punt G, que tant ha marejat a homes i dones durant anys i anys, El punt G sembla que és l’arrel del clítoris, la seva part interna, i podria tenir el nom de punt G perquè al tocar-lo amb el dit, aquest té forma de G. Dins de la vagina és com una boleta una mica rugosa que al tocar-la dona sensacions molt agradables...

No hi ha dos clítoris iguals, tots són diferents en tamany, forma i disposició en el cos, uns clítoris estan més a prop de l’entrada de la vagina, fet que facilita l’arribada de l’orgasme durant el coit sense necessitat d’estimular el clítoris amb els dits o amb joguines. D’altres es troben més allunyats, en aquests casos el clítoris no serà estimulat pel penis, així que si el teu camí cap a l’orgasme passa per estimular el clítoris, o és el cas de la teva parella, serà bo que l’estimuleu amb els dits, amb una joguina... o amb el que la vostra imaginació us suggereixi! Us animem a explorar!!!

Per a moltes dones és a través de l’estimulació del clítoris que arriben al clímax de l’orgasme, pel que la seva estimulació al llarg de les relacions i trobades sexuals serà la més plaent, acariciar-lo, directament, per sobra la roba, fer-hi petons, llepar-lo, estimular-lo amb la pressió de l’aigua estimular-lo amb joguines eròtiques, tipus Dildos, vibradors, anelles vibradores pel penis,... són idees, camins per a gaudir del nostre clítoris!

Moltes dones es senten frustrades quan no arriben a l’orgasme a través del coit, no entenen, es desmotiven, ... si aquest és el teu cas pot ser que això sigui així per què el clítoris durant el coit no és estimulat, a causa de la seva posició. Prova d’estimular-lo tu mateixa o que ho faci la teva parella durant les relacions, preveu de dedicar-li temps amb sexe oral, amb joguines, o amb el “roce” amb qualsevol part del cos.

Us animem ( si no ho heu fet ja ) a mirar-vos el clítoris, a tocar-lo, explorar-lo, soles o amb companyia de la vostra parella. Toqueu-lo per dins del cos, per fora, amb més o menys intensitat, deixeu anar la imaginació i traieu-li ( mai més ben dit! ) tot el suc!!! Quan tu et coneixes els teus punts de plaer és més fàcil que els puguis revelar a la teva parella o company sexual, i que la teves relacions eròtiques siguin més satisfactòries. Que li puguis “xivar” on i com t’ha de tocar, llepar, mossegar farà que disfrutis més de les teves relacions.

Així doncs, vistos els beneficis d’aquest òrgan tant apreciat per totes nosaltres desitgem avui més que mai, que la seva mutilació desaparegui d’entre les pràctiques cap a les dones, i que finalement podem totes disfrutar d’una vida sexual plena.

Marta Jaume

Marta Jaume